Egyelőre teszt jelleggel ugyan, de elérhetővé vált a bitHUmen Discord szervere – olvasható a torrentoldal nyitólapján. Aki esetleg nem tudná, a Discord egy elég népszerű csevegő platform, ami alapvetően gamereket, streameket célzott meg, ám ettől függetlenül bárki használhatja.

Eddig is volt lehetősége “csevegni” a bitHUmen-es felhasználóknak egymással, na szerencsére nem az üzenőfalra gondolok. Hosszú évek óta az IRC volt az egyetlen ilyen kommunkiációs platform az oldalon, ami persze nem véletlen, az összes jelentős külföldi és hazai torrentoldalon is ezeket találjuk meg, meg a warez scene-nél ez az “alap”. Az IRC-nek azonban évek óta leáldozóban van a népszerűsége, egyre több alternatíva, modernebb csevegő platform jött létre, lásd pl. a Telegram, Slack, vagy éppen a Discord. Persze nem gondolnám, hogy a bH-es felhasználók egymással fognak majd videó vagy hang csetelni – hiszen a Discord ezeket is tudja – de nyilván egy frisebb platform, talán jobban tudja mozgosítani esetleg az oldal régi és új felhasználóit. Népszerűsége egyre nő, és egyébként a ircbotokhoz hasonló (ro)botokat ő is támogatja, többek között emiatt lehetséges az is, hogy a bitHUmen-es Discord szerverre is csak az léphessen fel, aki tagja az oldalnak.

Részünkről mi nagyon örülünk ennek a hírnek, kíváncsiak vagyunk vajon ezzel elindul-e egy Discord hullám? Esetleg a többi magyar torrentoldal is követni fogja-e a bitHUmen példáját és saját Discord szerverket indítanak? Végre egy kis újdonság, egy kis vérfrissítés…