Nyilván nem. De a PirateBay-re, és más népszerű publikus torrentoldalakon megjelentek a Tenet releasek, vagyis inkább Tenet releasenek kinéző dolgok. Christopher Nolan filmjére szó szerint ki van éhezve valószínűleg az egész online és offline világ, így érthető miért próbálják ezt meglovagolni a rosszfej emberek is.

Nyilván, aki benne van a torrentezés világában rendesen, az tudja, hogy ezek fake releasek, ám aki esetleg nem régi motoros, vagy egyszerűen csak “ártatlan” lélek, az könnyen megszívhatja, ha letölti ezeket a torrenteket. Plusz ugye ott vannak az automatizált letöltő programok, ők sem feltétlen tudják kiszűrni mindig a hamis feltöltéseket, bár a fenti képen a Bluray és 720MB-os méret miatt a jobban konfigurált szoftverek kihagyják ezeket a letöltéseket.

De miért csinálják? Több oka is lehet. Van, aki egyszerűen ki akar szúrni az emberekkel, de az is előfordul, hogy (zsaroló) vírust terjesztenek ezzel a módszerrel, pénz szerzés céljából. De láttuk már olyat is, hogy jogvédők – média tulajdonosok megbízásából árasztották el a publikus torrenteket hamis feltöltésekkel, hogy a valódi kalóz releasek terjedését megnehezítsék, vagy elvegyék a kedvét a letöltőknek az illegális kópiáktól.

Attól szerencsére nem kell tartani, hogy a zárt oldalakra ilyenek beszivárognak, ezek a csalások, átverések csak a publikus trackereken működnek. Ha jól megszerverezett oldalról van szó, akkor ott is csak ideig-óriág, hiszen a moderátorok gyakran eltakarítják a hamis feltöltéseket.