Több uTorrent felhasználó is jelezte itt is, és más fórumokon is, hogy az antivírusszoftver trójannak érzékelte a programot. Többen ekkor azonnal eltávolították a szoftvert, és letöltötték újra, de ismét azt a figyelmeztetést kapták, hogy az fertőzött.

Természetesen az uTorrentben NINCS trójan, semmi gond nincs az alkalmazással. Valahogy az uTorrent hibásan került fel az Avast trójan listájára, mint fertőzött program. A dolgot természetesen jelentették az Avast-nak, és alig több mint 5 óra után máris megoldották a gondot.

A múlt héten pedig arról lehetett tudomást szerezni, hogy az uTorrent WEBUI részén fedeztek fel újabb sebezhetőséget. Ezeket a sérüléseket kihasználva, a kívülálló felhasználók átvehetik az irányítást az uTorrent felett, és így bármilyen tartalmat letölthetnek a gépre, használva annak az erőforrását.

Az uTorrent fejlesztője, Greg Hazel azt mondta, hogy tisztában vannak az említett sebezhetőségekkel, és már dolgoznak a megoldásokon. A program egyébként magában (tehát a WEBUI felület nélkül) biztonságosan használható.

utorrent-trojan.jpg

(torrentfreak)