A tavalyi évben a Game of Thrones – vagyis a Trónok harca – lett a legnépszerűbb sorozat a kalózok körében. A TorrentFreak összeállítása alapján a sorozat epizódjait több millióan töltötték le hétről hétre. David Petrarca szerint azonban ezek a nem hivatalos letöltések inkább használnak, mint hogy ártanának a sorozatnak. Véleménye szerint a show-nak szüksége van “kulturális nyüzsgésre”, amelyet részben a kalózok generálnak.

A sorozat iránt rendkívül nagy tehát az érdeklődés az online világ sötétebb területén is , de ez nemcsak azért van, mert annyira jól sikerült. Az HBO szeretne exkluzív forgalmazója maradni a sorozatnak, még a Netflix bőkezű ajánlatát is visszautasította. Ehhez még hozzájön az is, hogy területenként eltérő időben vetítik, így a türelmetlenebbek kénytelenek a BitTorrent felé fordulni, mint egyetlen megoldás. (Nálunk egyébként az amerikai premier után egy nappal már vetíti az HBO, de pl. Ausztráliában ennél többet kell várni a rajongóknak.)

A rendezőt viszont nem zavarják az illegális letöltések, sőt. elmélete szerint a “zaj”, amit kalózok a letöltéseikkel és érdeklődésükkel keltenek, egyfajta iránytű az embereknek, hogy végül az HBO-nál kössenek ki. Nem ez az egyetlen eset, hogy nem feltétlen rosszként tekintenek a kalóz letöltésekre. Korábban a Heroes, illetve a Lost társproducere, Jesse Alexander is úgy nyilatkozott, hogy a kalózok segítették nagyra nőni a sorozatot.

A Trónok harca legújabb, harmadik évada 2013. március 31-én kerül vetítésre.