Néha a kalózokra (többek között Johnny Deppre) is rámosolyog a szerencsere, legalábbis egy friss hazai eset most jól végződött emberünk számára. A szolnoki törvényészeken folytatott tárgyaláson a fél milliárdos – feltételezett – kár ellenére sem kapott letöltendő börtönbüntetést a vádlott.

A vádirat szerint a 2010-től 2017-ig üzemeltetett ECHOSMART nevű fizetős weboldalon rajzfilmeket, rajzfilm sorozatokat, filmeket, film sorozatokat, gasztro sorozatokat, zeneműveket, zenei videókat és ismeretterjesztő sorozatokat lehetett nézni havi, negyedéves, illetőleg éves regisztrációs díj megfizetése után.

Magatartásával, a vádirat szerint, többezer jogosult szerzői jogát sértette meg, akiknek több mint 507 millió Ft vagyoni hátrányt okozott. Az okozott kár mértékét viszont nem tudták bizonyítani, illetve több felmentő körülményt is felhoztak a vádlott mellett (megváltozott egészégügyi állapot, illetve gyermekét is egyedül is neveli), így mindösszesen ötvenezer forint megfizetése után le is zárult a tárgyalás, mivel egyik fél sem fellebbezett a döntés ellen.