Örömmel jelenthetjük, hogy egy újabb “szolgáltatással” bővül az oldal. Ezentúl elérhető a hazai trackerek listája 3 fő csoportba rangsorolva. Ezek egész pontosan a fehér, szürke és fekete listák. A lista nem titkolt célja, hogy a kezdő torrentezőket támogassa.

A listát egy másik blogon (fikablog) született komment inspirálta, ezúton is köszönet neki. Az egyik cél, hogy a kezdő torrenteseknek legyen egy támpontja, hogy hova érdemes bekerülni, hova regisztrálhatnak bátran. Tudjuk, hogy sok oldal ezek közül meghívós, de előbb utóbb mindenki talál egy barátot, ismerőst, akinek a segítségével be tud jutni ezekre az oldalakra is. A kezdők támogatásán túl pedig a másik cél egy fajta friss, naprakész adatbázis a magyar trackerekből. Hogy a rossz, “csúnya” dolgokat ne fedje el az idő, és hogy a megbízható, de kisebb oldalakra több figyelem jusson. Az oldalak pozíciója természetesen nem fix! Lefelé könnyen vezethet az út, felfelé azonban már komolyabb érvek kellenek ahhoz, egy fekete minősítést elért oldal a szürkébe kerüljön.

A lista nem végleges, és minden bizonnyal bővülni fog. Főleg akkor, ha ti is segítetek ebben, és küldtök be általatok fehérnek, szürkének, illetve feketének ítélt oldal. Nem ígérjük, hogy azonnal megjelenik az oldalon a beküldött tracker, de ahogy időnk engedi, feldolgozzuk az adatokat. Miért is van három lista? A három szín három fokozatot jelöl.

  • A legtisztább oldalak a fehér listában vannak. Ezeket z siteokat bátran ajánljuk bárkinek, minden bizonnyal nem lesz átverés áldozata a felhasználó. Nincs spam, nincs emelt díjas sms feltöltésért.
  • A szürke oldalak olyan trackerek, amelyek ugyan megbízhatóak, de mégsem teljesen “tiszták”. Valamiféle támogatás van, amelyért cserébe a felhasználók feltöltést vagy egyéb dolgokat kapnak. Esetleg kisebb “dolgok” a múltból, nyereményjátékok, statisztika ferdítések, vagy általános megbízhatatlanság, többszöri offline időszak. Ettől függetlenül ezek az oldalak is még az “erősen ajánlott” kategóriába tartoznak.
  • A fekete listára kerülnek azok a trackerek, ahol nagy lehúzás zajlik. Ipari mennyiségű banner, sms támogatás. Egy jókora spam kampánnyal megfejelve. Nagyon nem ajánlott oldalak kezdőknek.

Íme a három lista, amely hamarosan közvetlenül is elérhető lesz az oldalon:

Frissítve: 2016. január 11.

Majdnem 4 év után, de frissítettük a listákat. Illetve még folyamatban van, egyelőre kipucoltuk a bent lévő oldalakat, ami megszűnt jeleztük. Az új trackerek felvitele folyamatban van. Aki szívesen segítene benne, keressen fel bennünket.