A razzia és a következményei (frissítve)

A héten történt razzia valószínűleg még sokáig a legnagyobb p2p lefoglalásnak fog számítani. Több mint 50 szervert vittek el, és nagyon sok tracker érintett az ügyben.

Nézzük meg összefoglalva, hogy mely trackereket érintett közvetlenül az ügy:

A friss táblázatot mostantól itt találjátok: http://asva.info/razzia-info

A félreértések tisztázása végett (kicsit rosszul fogalmaztam néha). Amikor azt írjuk, hogy ProArt/ASVA fenyegetés, felszólítás ment a trackernek, azt átvitt értelembe gondoljuk. Ez az estek többségében úgy zajlik, hogy a jog (érdek) -védők az oldalt hostingoló cégnek küldenek levelet. Ezek után a cég értesíti ügyfelét telefon, emailben, hogy mi a helyzet.

Ha fix, biztos infod van arról, hogy egy oldal bezárt, akkor írj emailt (asvainfo_kukac_gmail.com) vagy üzenj twitteren.

Frissítve: Kaptunk egy képet amely állítólag szerdai razziához tartozik:

hazkutataselrendelese

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Bithumen, Bitmumia és a Majomparadé is célpont volt. A Bitmumia  és Majomparadé jelenleg nem elérhető.

Úgy tűnik tehát, hogy nem nézték jó szemmel, hogy miután szerdán több oldalt lefoglaltak, a talpon maradtak közül a bátrabbak nem kapcsoltak le. Sőt, ellenkezőleg sok oldal megpróbáltak kihasználni az alkalmat, hogy felhasználótáborát gyarapítsa, és kinyitotta a regisztrációt. Nem biztos, hogy ezért, de délután több, még aktív oldal is figyelmeztetést kapott – egyes hírek szerint a ProArt-tól, vagy bezárja az oldalt, vagy elviszik a szervert.

A “talpon” maradt trackerek között nincs egység. Van, ami a razzia óta folyamatosan elérhető volt, de olyanok is vannak jó számmal, akik azóta még nem adtak életjelet magukról. Ezekről nehéz és fölösleges is lenne megtippelni, hogy pontosan milyen okból áll.

A razziában említett 50 gép-ből minimum 6-7 lehet tracker. Ha figyelembe vesszük, hogy az 500 terabyte így már csak alig 40 gépen osztozik, valószínű, hogy a többi gép komoly seedszerver park része volt. Egyes szolgáltatóktól 13-17 szervert vittek egyszerre. Azt még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan melyik főiskola volt érintett az ügyben.

bix_jun_18

A lefoglalás hatása egyébként elég jelentős mértékben érezhető. A BIX forgalma tegnap nem lépte át a 80 Gbit/s-t, héten minden nap felette volt, hétvégén és hét elején még a 100 Gbit/s-t is átlépte az adatkicserélő központ forgalma. (Mégegyszer leírjuk itt is, hogy ez nem a teljes hazai forgalom, a szolgáltatók között kiépített közvetlen vonalon történő adatforgalmazás nem látszik!)

Érdekességből ide kapcsolom a 2007-es razzia után látott BIX forgalmat:

2007-es bix.hu forgalom

Megmosolyogtató, hogy akkor a BIX forgalma 50 Gbit/s-ről zuhant le 35 Gbit/s-re. 2007-ben sem kellett több hónap ahhoz, hogy rendeződjenek a viszonyok. Az első nagyobb biztonsági mód hullám akkor indult el. Több oldal kitelepült külföldre, vagy proxy mögé bújtak. Az utóbbi időben már nagyon sok tracker volt itthon, és bizony sokan nem is gondolták, hogy velük bármi történhet. A szerdán lefoglalt trackerek kivétel nélkül hazai internetszolgáltatóknál voltak. A külföldi domain (.be, .ws, .cc) tehát nem minden, sőt igazából semmit sem ér, ha a rendőrség kopog. A figyelmeztetést kapott oldalak is itthon működnek, de volt már rá példa, hogy holland isp is kapcsolt le magyar oldalt. A megoldás tehát mindenképpen az, hogy a trackereknek költözniük kell, hogy ha működni akarnak. Ez abból a szempontból jó, hogy talán így a vérpistike trackerek szépen kikopnak. (Bár ennek sajnos ellentmond, hogy a lefoglalt trackerek nagy része azért a minőségibb oldalak közé tartoztak, nem pedig a 15-16 évesek által összetákolt, tbdevhu-ról letöltött, sorozatgyártású spamgépezethez.)

Frissítve 16:22

A Dejavu is bezárja az oldalát, és más formában indul újra:

dejavu

A Majomparadé egyik címén működik (www-vel). Felhívják a figyelmet az esetleg account lopó oldalra (ne lépjünk be gyanús oldalakon), és pár napon belül megoldást ígérnek.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ne próbálkozzon belépni más oldalra a saját adataival ahol Majomparádé belépést hirdetnek, mert ellophatják a belépési adatokat!!! Információt kizárólag ezen az oldalon fogunk közzé tenni! Időpontot egyelőre nem tudunk adni, de 1-2 napon belül megoldjuk a problémákat.


Az Evolution címén ismét működik a webszerver. A szerver lefoglalást megerősítik. Az oldal jövője azonban bizonytalan, nagyrészt attól függ, hogy visszakapják a gépüket, vagy nem. Közleményükben kiemelik azt is, hogy a torrentoldal sosem alkalmazott sms-es regisztrációt, és  tavaly óta támogatást sem fogadnak el.

evo_helyzet

Frissítve 16:22

Mindeközben több még talpon álló oldal nyilt regisztrációt tart. A B*d és a P*s után a T*d is várja az letölteni vágyókat. (Érdekes, hogy ebből a csokorból 2 oldal külföldön található, egy viszont még mindig itthonról fut.)

18:20

A PirateDay jövőhéten újra fog indulni. A BigTorrent szerverét nem vitték el, a tulajdonosok kapcsolták le. A Bithorlo staff rendelkezésére állnak a szükséges erőforrások, de egyelőre kivárnak.

20:10

A BigTorrent pár héten belül újra üzemelni fog, üzeni a staff.

21:59

Friss hír, hogy ma délután újabb razzia volt. Több szervert vittek el egy szolgáltatótól, a szerverek többsége az nCore megmaradt gépparkja volt.

Kapcsolódó cikkek:

Az elmúlt két napban felmerült a kérdés kommentekben, illetve facebookon is, hogy tracker tulajok honnak kaphatnak jogi segítséget. Telefonbeszélgetés során sikerült Dr. Dallos Zsolt ügyvéd úrral egyeztetni, miszerint nyugodtan említhetjük a nevét a segítségre szorulóknak.
Megkeresett minket Dr.Sarkadi Tibor is, így akinek a lefoglalásokkal kapcsolatban jogi segítségnyújtásra van szüksége írjon neki! Email: drsarkaditibor_kukac_yahoo.com
This entry was posted in Razzia. Bookmark the permalink.

550 Responses to A razzia és a következményei (frissítve)

 1. badamx says:

  bitmúmiáról tudtok valamit 3 napja nem jön be ma meg olvasom hogy razzia volt kilöték vagy csak kényszerszünet míg egy kis nyugi lesz????

 2. csöves kisnyugdíjas says:

  Na persze, egy hetedhét országos szerverfoglalás kifundálására volt kapacitásuk, de nincs pár infómókus alkalmazottjuk, akik egy hét kemény és megfeszített munkájával az egész magyar torrent scene-t feltérképezzék, így asva.info-s listákra, és különféle kommentekre kell hogy hagyatkozzanak. Nyilván.. :D Növesszetek agyat urak, oldalak neveinek csillagocskázásával, esetleg virágnyelvi elhallgatásával nem lehet semmit elérni. Ha egy oldal meglép egy kritikus tömeget ami a jogvédők látókörébe vonja, akkor az óvodás titkolódzás az ellen nem véd, maximum pár beszélgetést tesz érthetetlenné. Ha meg nem elég nagy hal az oldal a jogvédőknek, akkor meg a kutya nem törődik vele, még értelmetlenebb az árnyékban sunnyogás. Viszont feltétlen van egy bandázós “benne vagyok a titkos 3L1T3 klubban” feelingje, tehát végülis érthető hogy miért tartja magát a szokás, még oly fölöslegesen is. :)

 3. kex says:

  Beloadon: 2010-06-19 11:27:40 – Kimaradás

  “Kedves felhasználók!

  Első körben elnézést kell kérjünk a tájékoztatás nélküli kimaradásért! A mi hibánkból nem volt elérhető az oldal 2 órán keresztül, illetve az elmúlt két napban mi végeztünk szerver oldali fejlesztéseket!

  Megértéseteket köszönjük! “

 4. Dogselite says:

  Sziasztok
  Mivel én is Ncore-s voltam, így ez volt az az oldal, amin minden jött…
  Sajnos az elötte lévő összes nagy oldalról lemaradtam, és nincs meghíóm!
  Nem tud valaki nekem ajánlani priviben, vagy meghívót adni???
  Nagy segítség lenne :o(

 5. Sheva says:

  Sziasztok!
  Itt találtam infot Gigáról: http://www.pcpult.hu/hirek-ujdonsagok/ismet-lecsaptak-a-bix-re.html - egy zseni vagy, az itteni cikket olvastad, vagy csak te is írni jársz ide? – admin

 6. Plausz says:

  Hali!
  Hát ez most szívás. :S Én is cask egy nagy oldalon voltam tag az étintettek közül:S Ha vki tudna ajánlani vmi más oldalt ahol hasonló a tartalom azt megköszönném. És reménykedjünk, hogy lesz még esély rá, hogy újra kedvenc oldalainkat használjuk!

 7. radirr says:

  csatlakozom a 507-es hozza szolashoz ncore kilove, mashol meg nem vagyok regisztralva, valaki be tudna irni par tippet hol probalkozhatok?

 8. MpFan says:

  Majmon elindult egy visszaszámlálás :)

 9. shadowsteve says:

  Tudja e valaki a BB-al mi a helyzet? Elvitték őket is?

 10. cool says:

  Sziasztok!!Nem tud valaki friss infót a BHO-ról??????

 11. Memento says:

  504,507 hozzászóláshoz. Szintén Ncore és Insane oldalakra voltam regisztrálva.Kaphatok tippet hasonló szinvonalú oldalakhoz?

 12. cool says:

  504,507,511 hozzászóláshoz
  Ami még működik,és elég jó,sok tartalommal:Beload,Diablo!:) :)

 13. Sajt says:

  radirr ott a pretorians a “seed bonus”ával meg az “sms donate”-el, vagy UiD ami szinvonalas lenne csak nagyon kevesen vannak (bár most kicsit felkapták)

 14. Ahmadinejad says:

  Nem lehet hogy inkább Iránba kéne vinni a trackereket ?

 15. Dogselite says:

  Hát a Beloadra nem lehet regelni, Diabló meg fizetős :o(

 16. maggy says:

  Tényleg igaz! Itt mindenki(tisztelet a kivételnek) a másik alá akar rakni! Igazi magyar felfogás. Ha valaki szarba van akkor nehogy odarakjunk neki egy botot vagy egy kötelet… áááá neee… Inkább segíthetnénk egymásnak. Kit érdekel, hogy mennyi hasznuk volt a reklámokból az üzemeltetőknek? ŐK legalább tudtak pénzt csinálni maguknak. Meg, hogy ügyvédreklám jó pénzért… Kit érdekel? 1. Segít másoknak 2. haszna is van belőle. De abba egyik kis köcsög ide írogatónak (akinek nem inge ne vegye magára!) nem fordul meg a fejében, hogy valaki önzetlenül segít másokat. Ha meg pénzt kapnak érte akkor mi van?! Csinálj magadnak fórumot amiből pénzt szedsz be! A rendőröket meg nem kell szidni mert ők is csak a munkájukat csinálják. A bankokat is lehetne szidni, hogy veszel fel pénzt, és a dupláját fizeti vissza. Nem kell pénzt felvenni hanem dolgozni… Az üzemeltetők is ha nem akarnak lebukni akkor kikapcsolják inkább a gépeket (egy darabig:)).

  Arra akartam csak kitérni, hogy inkább segíteni kéne egymást mint szopatni a másikat…

 17. Szemi says:

  Hali

  504,507-es hozzászóláshoz! Én is nCore-on voltam. Ma haverom javaslatára regeltem a Teracod-ra, és szerintem korrekt az oldal! Amíg nincs nCore addig ki lehet vele húzni! :)

 18. istentudjamé says:

  CSALÁS!!!!????? büntette ez hogy van …..?

 19. tökmindegy says:

  Én is fent voltam nCore-on, Bigtorrenten és Majomparádén.
  Most tudtam felvenni a Bigesekkel kapcsolatot msn-en.
  Gépet el indították, letöltés pillanatnyilag nincs, de azt üzenték hamarosan újra indulnak addig türelmet kérnek.
  KITARTÁS!!!

 20. jóember says:

  Én azt nem értem, ha már az Artisjus úgy gondolta, h szerzői jogi díjakat vet ki az üres dvd-kre meg pendriveokra, h azokra majdan olyan tartalom kerül, ami lopott stb., és ezért legyen nekik ebből bevételük, akkor minek kellett ez a razzia.. Kettő, meg h akkor már ha minden családtagomnak kiírom dvd-re a karácsonyi családi összejövetelt, akkor fizessenek már nekem is szerzői jogdíjat az üres dvd-k árából :D

 21. tökmindegy says:

  majomparádé újra indult, már csak nCore -ról nem tudok semmit:(

 22. DHTfan says:

  Csak annyit írok az egész témára, user szempontból, hogy: DHT+PEX.
  Google elmagyarázza, akinek nem ismerős.
  Az érintett oldalaknak pedig részvétem, és köszönet!

 23. kisherceg says:

  Eddig visszafogtam magam, gondoltam nem érdemes tépni a számat…De minap olvastam egz cikket a neten, ami rettenetesen felháborított. egy ilyen úgynevezett “jogvédő” köcsög írta.
  Ezennel üzenem az összes ilyen parazita szemétládának, nézzen utána, mit is jelent a “torrent” kifejezés… Szerény tudásom szerint a torrent nem más, mint gyors folyású, nagy sodrású hegyi patak. És ugyebár az ilyent ideig-óráig fel lehet tartóztatni, de megállítni nem lehet.
  A (cseppet sem) tisztelt “jogvédő” urak is ezt tették.
  Lehet hogy megnyertek egy csatát, de a háború még folyik, és azt ők SOHA nem fogják megnyerni!!!!!!!!!!!

 24. istentudjamé says:

  Nem sokára újra indulnak a tori oldalak és a karhatalom ismét rengeteg pénzt költött a semmire gratulálunk nekik minden rendesen adózó polgár nevében! Költötték volna a gyerekeik iskoláztatására talán akkor ők nem lesznek ennyire hülyék ….

 25. istentudjamé says:

  Remélem ezt az akciót a jogvédők és nem az adózók fizetik!!!
  Főleg az a korosztály aki azt sem tudja mi az az internet!
  Jókora pénz kidobás lehetett ez megint,de nembaj Magyar “jól élsz megteheted”…. biztos ez volt most a legfontosabb dolog amit helyre kellett hozni az országban..

 26. Kireizsolt says:

  az Ncore tiszteletere :):):)

  [img]http://i45.tinypic.com/2ljl649.jpg[/img]

 27. radirr says:

  Hol lehet ertesulni barmirol is ha az ncore eletre kell, illetve ha van nagy torrent oldal ami most a menekulteket meghivo nelkul be lehet reggelni?

 28. Robin says:

  Állítólag itt lesznek feltéve az oldal újraindításával kapcsolatos információk: http://ncorenews.blogspot.com/

 29. the only on3 says:

  @radirr: pre-n freereg, ncore infók ezen az oldalon lesznek majd.

 30. Gabika says:

  hali
  mit tudtok a GigaTorrents-ről??
  mikor kapjuk vissza már??

  addig is a GIGA legyen veletek

 31. Sun says:

  Az iNSANE oldala újra üzemel, de torrent szolgáltatás nélkül, csak a közösségi funkciók mennek.
  http://insane.co.hu

 32. HÍRTV says:

  Az nCore végleg bezárt!! (a staffocskák azért nem mernek infókat adni mert az oldalnak lőttek ennyi)

 33. Intruder says:

  Ha nem lenne filecsere, akkor a netszolgáltatók is bezárhatnának a kaput, mert a kutya se venne szélessávot! Minek??? Email-ezni???

 34. hurka79 says:

  Helyes! Kapcsolják le csak mindet! Mindeggyik ugyanazzal a szar struktúrával készült.Teljesen feleslegesek az ilyen meg olyan trackerek.Arcoskodás az egész.Meglehet másképpen is osztani csak mindenki ilyen szar oldalakat csinál mert az menő.Csak így tovább!

 35. fuck cpos says:

  A sok majom szerint bűncselekmény történt a szervergéppel. :D:D:D Hát ez marha jó a rendőrök számítógépzsenijei annyit tudnak a gépekről amit olvastak néha valahol. Azt se tudják melyik az eleje és melyik a vége. Na de nem tehetnek róla, őket centire nézik nem IQ-ra.

 36. fuck cops says:

  Remélem nem sértettem meg a copsokat de ha igen akkor jó, ez volt a cél. Először inkább tanulják meg mi a bűncselekmény majd csak utána beszéljenek hülyeséget.

 37. Kalóz says:

  A PirateDay új címéről honnan lehet infót szerezni?

 38. 404 says:

  Nem értem hogy a rendőrség miért csinál nemzetbiztonsági ügyet a p2p-böl. Talán olyan sok bevétele van az országnak az amerikai filmekből, vagy zenékből? Amugy meg ha ezért kell bőviteni a rendőri állományt, akkor azt is letagadom hogy a fideszre szavaztam. A razzia kezdeményezőjének meg azt kívánom, hogy soha ne legyen több bevétele havonta mint a jelenlegi minimálbér, majd akkor megtudja miért hiányzik az Ncore az embereknek….

 39. XXX says:

  Aki ezt a határozatot írta, fingja nem volt a számítástechnikáról.
  Na mindegy.. ez csak az én egyedi véleményem…

 40. fuck cops says:

  http://www.youtube.com/watch?v=KZpW1sLSnBA&feature=related

  Inkább ez ellen tennének a gyökerek mintsem a sok razziábe fektetnének erőt. De ez nekik nem fontos, fontosabb nekik a rerflektor fény, gratulálok magyarok. Leköpni egy embert, ki az utcán fázva fekszik,
  Kinézni azt aki nem ugat, de bátor és cselekszik,
  Nekem nem fekszik, de látom téged nem zavar,
  Ha ettől lennék hazafi, akkor bazd meg nem vagyok magyar!

  Ennyit erről magyarok ez vicc.

 41. fuck cops says:

  Csatlakozok 404 utolsó mondatához azzal a kicsi változtatással, hogy annyi bevétele legyen, hogy magát éppen csak el tudja tartani egy hónapra. Tracker oldalak ellen tudnak a cops-ok razziázni, de a korupt disznók meg élnek és virulnak, ezek ellen a szemétládák ellen mért nem tudnak ilyen gyorsan és hatékonyan fellépni??????? Kérdem én. Magyarország egy VICC. Sikeresen tönkre basztak mindent ebben az országban HAJRÁ MAGYAROK csak így tovább.

 42. Pingback: Razzia, nCore lefoglalva.. | Toriad's Blog

 43. PistikeTorrentRULEZ! says:

  Üdv!
  Nem elérhető a TBDEV-HUN fórum. http://tbdev-hun.eu/
  Esetleg ez is a razzia következménye?

 44. Pingback: Szerverlefoglalások | rec.News

 45. PistikeTorrentRULEZ! says:

  tbdev-hun?

 46. akarki says:

  a cikkben az volt irva hogy nem tudni melyik főiskola volt érintettt…. ha jól emlékszem nagyjából a razziával egyidőben volt vizsgám a bme-n ahol is az r épület és a teljes környéke le volt zárva, persze túl sokmindent nem sikerült kideriteni hogy mi volt és miért… mondjuk nem is törtem magam túlzottan

 47. Salcay says:

  hehh… csak most látom hogy válaszoltak is…. és csak azért se hagyom szó nélkül :DDDD

  Tehát Gizmo Central… A nevén is elmosolyodtam, mert Gizmónak egy cigány lányt hívtunk gimiben. A másik, amin elmosolyodtam, hogy meghajtókról írsz. Ezt a fogalmat felejtsd el! Linux is the way. :) Szerverre ablakost nem rakok! Nem, nem vagyok hülye, hanem csak tudom kezelni, és tudok vele olyanokat mutatni, amikre ablakos az elkövetkezendő 20 évben sem lesz képes… és ezt minden túlzás nélkül, nyugodtan mondhatom.

 48. Magenta says:

  Végre megy a Giga is, csak nem rakták vissza az összes felhasználót aki regisztrálva volt.
  Új tagot meg persze nem enged fel, meghívni sem lehet!

  Sajna, én is beleestem a (ki)szórásba. :(((((((((((

Comments are closed.